Hakkımızda

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi şeffaf, katılımcı, girişimci, bilgi ve teknoloji üreten, bölgenin ekonomik, sosyal kültürel yapısına katkı sağlayan ve tercih edilen bir üniversitedir.

Adını Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa’dan alan Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkındaki 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair 2809 sayılı Kanun ile 78 ve 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı Kanunun 24’üncü maddesi gereğince kurulmuştur. 18 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe giren 7141 sayılı "Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" uyarınca Üniversitemizin ismi "Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi" olarak değiştirilmiştir.

Üniversitemiz, ilk kuruluşunda 01.11.1992 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Ziraat Fakültesi’ni bünyesine katarak Fen-Edebiyat Fakültesi, Niksar Meslek Yüksekokulu, Tokat Meslek Yüksekokulu, Zile Meslek Yüksekokulu, Erbaa Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden oluşmuştur.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat-Turhal karayolu üzerinde, Tokat il merkezine 9 km. uzaklıkta bulunan Taşlıçiftlik Yerleşkesi, şehir merkezindeki Ali Şevki Erek Yerleşkesi ile Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ve 8 ilçede faaliyetlerini sürdürmektedir.

Üniversitemizde kuruluş sırasına göre Ziraat Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi , Erbaa Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Erbaa Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Turhal Uygulamalı Bilimler Fakültesi vardır. Üniversitemizde lisansüstü eğitim için Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü mevcuttur. Yabancı Diller Yüksekokulu, Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği,ve Otelcilik Yüksekokulu, Devlet Konservatuarı, Niksar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu, Almus Meslek Yüksekokulu, Artova Meslek Yüksekokulu, Erbaa Meslek Yüksekokulu, Erbaa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Pazar Meslek Yüksekokulu, Niksar Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Niksar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Reşadiye Meslek Yüksekokulu, Tokat Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tokat Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tokat Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Turhal Meslek Yüksekokulu, Zile Meslek Yüksekokulu, Turhal Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarında eğitim ve öğretime devam edilmektedir.

Üniversitemizde sağlık hizmetleri; Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi, Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Palyatif Bakım Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yürütülmektedir. Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi de eğitim, araştırma ve hizmet uygulamalarıyla tarım alanında önemli görevler üstlenmektedir.

2019-2020 eğitim ve öğretim dönemi itibariyle öğrenci sayımız 32.456' dir. Önlisansta 113 program, lisansta 73 bölüm, yüksek lisansta 47 ve doktorada 21 anabilim dalında eğitim öğretim devam etmektedir. Akademik personel sayımız 1228, idari personel sayımız 1067' dir. Üniversitemizde akademik yıl, iki yarıyıldan oluşmakta ve Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarımızın tamamında yaz okulu uygulaması bulunmaktadır.

Taşlıçiftlik yerleşkemizde, Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Devlet Konservatuarı, Yabancı Diller Yüksekokulu, Tokat Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tokat Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Araştırma Uygulama merkezleri yer almaktadır. Şehir merkezindeki Ali Şevki Erek Yerleşkesinde; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi konuşlanmıştır. Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezimiz ise şehir merkezinde hizmet vermektedir. İlçelerde yer alan Fakülte ve Meslek Yüksek Okullarımızın kampüsleri bulunmaktadır.